Monday, 25 March 2019

Program YB Bersama Rakyat Eratkan Hubungan Masyarakat

SHARE

Oleh : Nooreni Abu Bakar
DUNGUN, 25 Mac- Program `YB Bersama Rakyat' antara inisiatif yang digembeleng pemimpin setempat bagi menjalin dan mengeratkan hubungan sesama masyarakat dengan wakil rakyat.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Rantau Abang, Cikgu Alias Harun berkata, dengan adanya program tersebut masyarakat berkumpul dan menyertai pelbagai acara yang diatur oleh Majlis Pengurusan Komuniti Kampung berkenaan.

"Jadikanlah program sebegini untuk kita berkenal-kenalan, bersilaturahim dan mempereratkan hubungan sesama penduduk kampung," katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap mengalu-alukan kehadiran penduduk daripada tiga kampung, iaitu Kampung Wa, Pinang Baru dan Ladang Pinang Emas di perkarangan Surau Kampung (Kg)  Pinang Baru, di sini, kelmarin.

Selain acara sukaneka, majlis juga diserikan dengan  perasmian Gelanggang Persatuan Seni Silat Gayung Seri Fatani di Kg Pinang Baru serta program ziarah.Alias juga menasihati semua supaya semua penduduk tidak sesekali mencemuh, mengata dan mengutuk orang lain kerana Islam mengajar supaya menjaga setiap kata-kata serta tindak-tanduk agar selari dengan kehendak Islam.

Dalam pada itu, beliau juga berharap supaya dalam meneruskan kerja seharian, peranan mengajak dan berdakwah kepada orang ramai tidak ditinggalkan.


SHARE

Penulis: verified_user

0 komen: